"mamma jag hatar dig!"

jag sitter och kollar på Suoer nany och det handlar om två syskon som är galna. dom slåss, bråkar, bitts och säge hårda ord! jag tycker synd om föräldrarna dels för att dom inte lyckades med uppfostran från början och sen att dom får vara med om det varenda dag och att det har gått så långt innan som sökte hjälp.
En av mina stora mardrömmar är att jag ska misslyckas med felicias uppfostran och att hon ska bli som en av barnen i Super Nany! ibland så kan jag sitta och fundera på när hon kommer säja "mamma jag hatar dig!" första gången. hur kommer man att reagera och vad ska man göra?
Jag tror att jag kommer bli jätte ledsen och kanske till och med att jag kommer att börja gråta.  jag kommer få så ont i mitt hjärta. Jag är så rädd för att hon ska sluta älska mig och varje gång jag säjer till henne så tror jag att hon ska hata mig. jag får alltid skuld känslor och ont i magen. men jag vet ju samtidigt att man måste lära dom rätt och fel ända från första början. Ibland tror jag att jag är för hård mot Felicia. Felicia är så försiktig och så och det tror jag att det beror på att jag är så bestämd. Tror ni att jag är för bestämd??
Monica sa här om dan att hon tyckte att det var bra att jag upprepade mig och sa till felicia flera flera gånger, Ända tills hon förstår att hon inte får göra si eller så! Men jag vet inte, man kanske ska få barnen att undersöka sakerna tills dom inser att det inte är något för barn att hålla på med. Det är som sladdar och liknande, jag är livrädd att hon ska bita i en sladd så att den går sönder och så att hon får en el-chock eller liknande.
jag säger hellre till felicia en gång för mycket än en gång för lite!!

Kommentarer
Josefine

Jag tycker det är bra att du är bestämd som mamma! :)Blogg: http://citri.blogg.se/
2009-05-14 @ 16:22:07
Alexandra

Man ska vara koncekvent. Vi människor mår bäst av att ha rgler, det ger en trygghet och gränser och regler finns under hela vårt liv. Överallt. Så var bestämt och koncekvent så kommer hon älska dig, vilket hon kommer gör iallafall du är ju henns mamma!Blogg: http://alexandra-limpar.blogspot.com
2009-05-14 @ 21:01:18
Jenny

du kan inte göra mer än det det du känner är bäst för felicia..

hur du än uppfostrar henne så kommer hon säkerligen någon gång säga jag hatar dig mamma.

det kommer komma i ett samband med att hon inte får göra som hon vill och hon blir jättesur å arg.

men det är bara till att stå på dig och visa vem som bestämmer ;)Blogg: http://jenny1981.blogg.se/
2009-05-14 @ 22:34:09
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0