The stoning of Soraya M.

Igår kväll så låg jag och Joel och Joels kompis Jonne i vardagsrummet och kollade på The stoning of Soraya M. Och jag höll på att dö bara av att se filmen. En HEMSK film som är baserad på en verklighändelse. Men om jag skall vara uppriktig så är den baserad på fleva kvinnors öde.

Filmen utspelar sig i en liten by i Iran där speciellt en av kvinnorna råkar riktigt illa ut. Hon skall nämligen stenas. Att männen har som fruktansvärd makt i iran och andra länder är faktiskt helt sjukt. Och att männen i en by kan vända vänner och söner mor sin fru så som dom gör i den här filmen är fruktansvärt.
Alla bör se denna gripande film.


Sedan när jag tänker på denna film så tänker jag även på en annan film som utsperas sig i Iran som heter Inte utan min dotter.Då det handlar mer om kvinnor som är givta med Iranska män och som är medborgare i andra länder än iran, tex Usa,eller europiska länder. Och om kvinnan då åker till Iran så är dom fast där för enligt detas lagar så är det så att gifta kvinnor tillhör deras män. Och då kunde inte ens ambasaden hjälpa kvinnorna.Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0